fbpx
fbicon fbicon
Мисъл на деня:
Много от провалите в живота са на хора, които са се отказали точно преди успехът да ги споходи.
Томас Едисон

Златни правила на забогатяването, които да прилагате от 2021

Уорън Бъфет казва, че не е богатството това, към което се стремим, но няма как да го разберем преди да станем богати. 

Така че  ако не сте все още на нивото на един от най-богатите хора на света, нека поговорим за това как да увеличите състоянието си толкова, че да се почувствате като милиардер, без значение какви са финансовите средства в банката. 

Изобщо, отношението към парите е много повече лична гледна точка, отколкото точна сума, но пък има основни правила, които е добре да се спазват, за да се чувствате и да бъдете истински богати. 

Правило 1: Преодолей консуматорството

Отново ще цитираме Бъфет, който казва “Ако си купуваш неща, от които нямаш нужда, скоро ще ти се наложи да продаваш неща, от които имаш нужда”. В днешно време сме приели, че “притежаването” на вещи е белег за богатство, но всъщност се обогатяваме с преживяванията, които вещите носят. Ако сте доволни от сегашния си автомобил например, който гори малко и е с евтини части, защо да инвестирате голяма сума пари в нова кола, само защото е “модерна”? 

Същото е и с дрехите - често основно перо в семейния бюджет. Защо са ви още един чифт сини дънки, ако вече притежавате 5? 

Правило 2: Спестявай и инвестирай премерено

Ако печелиш много, но не пестиш нищо, имаш по-малко от онзи, който печели по-малко от теб, но заделя всеки месец по малко пари настрана. 

Редовната заплата е хубаво нещо, но тя създава фалшиво усещане, че завинаги ще можете да разчитате на нея. В тези бурни времена е много важно да имате “авариен фонд” - пари настрана за месеците, в които може да сте без работа. 

Но трупането на пари в авариен фонд няма да ви направи богати, само ще ви направи спокойни за следващите няколко месеца. Инвестирането от своя страна ще направи така, че парите ви с времето да се увеличават без вашето активно участие. 

Разбира се, инвестирането не е без риск, но когато парите се управляват от авторитент фонд, може да се планира значително по-висока доходност, отколкото ако просто ги държите в банка или се опитвате да инвестирате сами. 

Повече за инвестирането може да научите тук >>>

Правило 3: Започнете свой (страничен) бизнес

Трудно можете да забогатеете, ако работите за някой друг. Но не е и лесно да рискувате относителната сигурност на редовната заплата, за да се гмурнете в предприемачеството. 

Като първа стъпка към финансова независимост можете да помислите за страничен бизнес. Важно е този бизнес да ви носи доходи на различен принцип. Ако досега доходът ви е линеен - получавате заплата или имате бизнес, в който сте ангажиран постоянно, новото бизнес начинание нека да е свързано с изграждане на активи и генериране на пасивен доход. 

Това допълнително занимание ще ви помогне да заделяте по-лесно пари настрана за аварийния фонд, ще ви носи допълнителна удовлетвореност и контакти. А кой знае, това може да е само началото на устойчив бизнес. Научете повече за тази възможност за собствен бизнес тук >>>

Правило 4: Не спирайте да развивате нови умения

В днешно време живеем в изобилие на информация, курсове и допълнителни квалификации. Толкова е лесно да научиш нещо ново и полезно. Възползвайте се от времето и инвестирайте в себе си, за да повишите шансовете си за успех в бъдеще.

Нека 2021 бъдете първата от много успешни години занапред!

Заявете безплатна консултация

Заявете безплатна консултация

Вашето съобщение беше изпратено успешно!

Офиси

Централен офис - гр.София
бул. "Александър Стамболийски" №55а, ет.1, ап.2
тел. 02 9508072

гр. София
ул.“Поп Богомил” № 1-3
тел. 0894 49 66 63
 

 

 

Global Life - Централен офис

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържанието, което е възможно да Ви интересува. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с нашата политика за използването на бисквитки.