fbicon fbicon
Мисъл на деня:
Няма значение колко бавно се движиш нагоре, важното е да не спираш.
Конфуций

Какво да подарите на абитуриент - една идея с мисъл за бъдещето

Да се избере подарък за абитуриентски бал, никога не е било лесна задача. Решението е особено трудно в днешно време, когато си правим равносметка за важните неща в живота.

Какъв да е този подарък за абитуриентски бал, който да има смисъл и след години? Да не е поредният израз на суета и материализъм, който да бъде бързо забравен, а да донесе истинска полза на човек, който тепърва навлиза в живота?

Един хубав и смислен подарък за абитуриент, особено от най-близките му хора, е сключването на застраховка в негова полза. 

Колкото по-рано, толкова по-добре

Младите хора на 18-19 години не си и помислят “за после”. Дори най-зрелите сред абитуриентите имат хоризонт за живота си само за следващите 5-6 години. Ние, техните родители обаче знаем, че истинският живот започва след края на следването и колкото по-подготвени сме за превратностите на съдбата, толкова по-добре. 

Един от основните принципи на спестовното застраховане е, че колкото по-млади сключим застраховката, толкова по-добре. Годишните вноски ще са по-малки, а натрупаната сума в края на периода - значителна. 

Подарък с отложено ползване

За разлика от  обичайните подаръци, ползите от застраховката ще се усетят по-напред в живота на човека.

Защо обаче този “екзотичен” подарък е за предпочитане пред предоставянето на “готови пари”? 

Като дългосрочен спестовен продукт, застраховката Живот възпитава финансова дисциплина и отговорност. Също така, вие давате възможност на своето дете или внук да докаже, че със собствени усилия може да се справи с предизвикателствата. 

А ефектът от вашия подарък ще се появи в момент, когато порасналият вече абитуриент ще има истинска нужда от подкрепа - когато създава собственото си семейство. 

Помагате, без да разглезвате

Напълно разбираемо да искате да помагате на детето си, докато имате възможност. Това е заложено в нашата народопсихология. Като пестите в полза на детето си под формата на застраховка, вие му давате и важния урок, че не трябва да чака да реагирате незабавно във всяка негова критична житейска ситуация. 

В крайна сметка, ние порастваме, когато започнем да носим отговорност за действията си, а не когато навършим определена възраст. 

Поднесете със стил

Вярно е, че застраховката не е привлекателна за подаряване. Вие обаче можете да напишете красиво писмо със съвети за живота и да споменете за застраховката вътре. 

Можете да направите голям чек със застрахователната полица и да го връчите като в телевизионна игра. 

Можете да комбинирате застраховката и с по-малък изискан подарък, който да зарадва абитуриента на момента - бижу или технологична джаджа. 

Свържете се Global Life, за да ви консултираме за най-подходящата застраховка, която можете да подарите на вашия абитуриент! 

Заявете безплатна консултация

Заявете безплатна консултация

Вашето съобщение беше изпратено успешно!

Офиси

гр. София
бул. "Александър Стамболийски" №55а, ет.1, ап.2
тел. 02 9508072

гр. София
ул.“Поп Богомил” № 1-3
тел. 0894 49 66 63
 
гр. Гоце Делчев
ул.“Дунав” № 26, Търговски център “Гоце Делчев”
тел. 0899 89 32 13
 

Global Life - Централен офис

За безплатна консултация
Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържанието, което е възможно да Ви интересува. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с нашата политика за използването на бисквитки.