fbicon fbicon
Мисъл на деня:
Ако можеш да си го представи, можеш и да го постигнеш.
Зиг Зиглар

3 начина да пестите пари по време на криза

Ако има едно-единствено добро нещо от първите седмици на изолация заради COVID-19, това е, че разходите на домакинствата се свиха до храна и почистващи продукти.

Заради социалната изолация цели пера от семейния бюджет отпадат - храненето и забавления навън, детските кътове, спонтанно купените дрехи и други продукти, и ненужните, макар и красиви за очите вещи.

Това е една от малкото добри новини за последната седмица, но идващата несигурност за световната икономика не ни позволява да се насладим истински на малкото повече пари, които ще ни останат в края на месеца.

Затова е от първостепенна важност да сложите в ред финансите си възможно най-бързо. Ето как може да стане това:


Ограничаване на излишните разходи

Тази задача не е толкова трудна в момента, защото и без това почти не излизаме от домовете си.

Колкото и да е удобно онлайн пазаруването, опитайте се да устоите на примамливите оферти и да не пазарувате от скука.

Пазарувайте онлайн, за да намалите излизането навън, но се ограничете да най-важното и необходимото. Сега не е моментът за излишни покупки.

 

Създаване/увеличаване на аварийния фонд

1403643559 137222633Авариен фонд наричаме онези средства, които заделяме за “черни дни”. От тях ползваме средства за внезапни и непредвидени разходи като лечение, финансово обезпечаване в период на безработица, за аварии у дома.

Ако имате такъв в момента, поздравления! Вие сте с една идея по-сигурни за утрешния ден. Попълнете фонда със спестените от свитото харчене пари.

Ако пък нямате такъв фонд, сега е моментът да го създадете.

Всеки лев, който сте спестили от липсата на забавления, сега трябва да се озове във вашия авариен фонд.

Не пипайте парите в него, докато не стане наистина наложително.

 

Помислете и се погрижете истински за здравето си

Здравето е от онези богатства, които оценяваме, едва когато изгубим. Именно страхът, че ще изгубим най-ценното си, е парализирал света в момента. Здравето обаче, освен висша ценност, може да се превърне и в голям разход.


Когато го загубим, губим и възможността да печелим пари. Получава се омагьосан кръг, в който имате нужда от пари, за да върнете здравето си, но не можете да работите, защото не сте здрави.

Считани често за излишен “лукс” и ненужен “разход”, в моменти на криза здравните застраховки и застраховките Живот доказват своята полезност. Те покриват лечение в болница, терапии, възстановяват се разходи или пък получавате допълнителни средства, докато сте в болничен.

Още с първата вноска, съгласно условията на вашата полица, можете да започнете да се ползвате от предимствата на своята застраховка Живот или здравна застраховка, включително и за лечение на вирусни заболявания.

Ако пък сте социално ангажиран и отговорен работодател, сега е времето да сключите здравна застраховка на своите служители. За повече информация, прочетете ТУК или се свържете със своя консултант от Глобъл Лайф.

Заявете безплатна консултация

Заявете безплатна консултация

Вашето съобщение беше изпратено успешно!

Офиси

гр. София
бул. "Александър Стамболийски" №55а, ет.1, ап.2
тел. 02 9508072

гр. София
ул.“Поп Богомил” № 1-3
тел. 0894 49 66 63
 
гр. Гоце Делчев
ул.“Дунав” № 26, Търговски център “Гоце Делчев”
тел. 0899 89 32 13
 

Global Life - Централен офис

За безплатна консултация
Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържанието, което е възможно да Ви интересува. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с нашата политика за използването на бисквитки.