fbicon fbicon
Мисъл на деня:
Започни от там, където си. Използвай това, което имаш. Направи това, което можеш.
Артър Аш

Сключената навреме застраховка “Живот” може буквално да спаси живота

Наталия Mилева е управител на застрахователен брокер Global Life. Тя има 10-годишен юридически стаж, а от пет години е управител на компанията.


В: Госпожо Милева, свикнаха ли хората в България да се застраховат?

- Българите се застраховат, но по-важният въпрос е “Кое най-често застраховат”? Все още на преден план е сключването на задължителните по закон застраховки - гражданската, трудовата злополука, някои отговорности. За най-ценното им - техния живот и здраве, рядко решават да се погрижат.

Това е и една от нашите задачи - да ги накараме да бъдат активни в грижата за своето бъдеще, да предприемат действия, за да живеят по-добре и по-спокойно!

Като един от лидерите сред брокерите в животозастраховането, нашият стремеж е животозастрахователните продукти да достигнат до все повече българи. Застраховката “Живот” е ценен финансов актив за всеки човек и е възможност да си осигурим предвидимо финансово бъдеще.

Защото какво значение има каква кола караме, ако претърпим злополука или се разболеем тежко и не можем да я използваме? Какво значение има в какъв апартамент живеем, ако се наложи да го продадем, за да се лекуваме? Това са моментите, в които сключената навреме застраховка “Живот” може буквално да спаси живота ни!

 

В: Къде сме ние в сравнение с останалите европейски държави по отношение на животозастраховането?

- По отношение на развитието на животозастраховането, в България се движим с няколко десетилетия назад. За това си имаме своите исторически причини.

На глава от населението в България се заделят 30 евро годишно за животозастраховане, което ни поставя в последната тройка, докато средно за Европа сумата е около 1300 евро. Ето каква оценка поставяме на собствения си живот и здраве!

Все пак, прогнозата е оптимистична. В последните 10 години вноските на годишна база в животозастрахователни продукти са се увеличили с 200 %, достигайки суми от близо 500 000 000 лева годишно. Тенденцията е ръстът да продължава.

 

В: От вашия опит, кои са хората, които достигат до решението да защитят себе си и близките си чрез различните животозастрахователни програми, предлагани от Global Life?

Нашите клиенти са осъзнати хора, които разбират, че в днешния динамичен свят е важно да подсигурят себе си и своето бъдеще.

Сключването на застраховка “Живот” е отговорност на първо място към самите нас. Освен че ни помага да натрупаме капитал за бъдещето, тя ни осигурява финансови средства за лечение през срока на договора, тоест - спестява ни разходи.

На второ място, тя е израз и на отговорността ни към хората, които разчитат финансово на нас - нашите деца, родители и партньори.

За щастие, все по-често се срещат такива осъзнати хора. Те могат да са на различни възрасти, с различни професии и доходи, няма правило.

Общото между тях е, че са взели решение да направят ДНЕС това, което зависи от тях, за да живеят достойно В БЪДЕЩЕ!

В: Кой е най-силният стимул за хората при сключване на застраховка?

- Често се казва, че за да сключи човек сделка, договор или в случая - застрахователна полица, той се влияе от едно от двете неща - от желание да спечели или от страх да не загуби.

Ние наблягаме на първото. Застраховката “Живот” е финансов продукт, който съдържа много ползи за клиента - натрупват се средства на сигурно място за време в бъдещето, когато ще са по-необходими; изплащат се обезщетения на клиента при непредвидими събития като злополуки и заболявания, възстановяват се разходи, а в някои случаи - се покрива и лечението на клиента.

 

В: Работата ви среща с много различни хора и различни истории. Коя ви е направила най-силно впечатление?

- Имахме клиент, който получи обезщетение по своята застраховка живот, поради настъпване на тежко заболяване. Първото, което той направи, беше да си сключи 2 нови полици - каквито бяха възможни предвид здравословното му състояние. Ето, това е един човек, който се е убедил от първо лице в това, че застраховката живот е помощ, дори “спасителна жилетка”, за тежките моменти в живота, която човек може и сам да си осигури, ако е достатъчно предвидлив.

 

В: А трудна ли е професията на застрахователния брокер?

- Като при всяка друга професия, и при нас се изисква грижа, внимание, професионализъм и отговорност. Изискванията са много, има и конкуренция, много клиенти имат горчив опит от близкото минало и им е трудно да повярват, че е възможно да съществуват толкова ползи на едно място.

Но работата ни е удовлетворяваща и ценна за хората около нас. Нашата цел е правилно да преценим от какво точно се нуждае клиентът, кое е най-важното за него и неговото семейство.

А това, че работим с най-добрите застрахователни компании на българския пазар, ни дава възможността да предложим точния и подходящ продукт на всеки отделен клиент.

 

В: Какво е Вашето послание към клиентите?

“Спокойствие, където и да си..."

Защото именно това осигуряваме на нашите клиенти - спокойствие и сигурност!


 

Заявете безплатна консултация

Заявете безплатна консултация

Вашето съобщение беше изпратено успешно!

Офиси

гр. София
бул. "Александър Стамболийски" №55а, ет.1, ап.2
тел. 02 9508072

гр. София
ул.“Поп Богомил” № 1-3
тел. 0894 49 66 63
 
гр. Варна
ул. "Средна гора" № 4
тел. 0892 604 106
 
гр. Гоце Делчев
ул.“Дунав” № 26, Търговски център “Гоце Делчев”
тел. 0899 89 32 13
 

Global Life - Централен офис

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържанието, което е възможно да Ви интересува. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с нашата политика за използването на бисквитки.