fbicon fbicon
Мисъл на деня:
Всичко, което умът допуска и в което вярва, може да бъде постигнато.
Наполеон Хил

Как да възстановим баланса в живота си?

 

Претрупани от хиляди задачи често се чувстваме като циркови жонгльори, на които постоянно подхвърлят нови и нови топки и балансирането с тях става все по-трудно.

И сякаш с всяка следваща топка-задача застрашително наближава моментът, в който всичко просто ще се строполим на земята.

Животът обаче не е циркова арена. Никой няма да ни аплодира за максималния брой задачи, с които сме се нагърбили в определен момент, а провалът на опита за жонглиране с безчет топки може да ни струва личното щастие и благоденствие.

Има ли начин да променим това? Има, разбира се.

Предлагаме ви няколко лесни стъпки за балансиран и щастлив живот без излишно напрежение:

 

Здрав сън, хубава храна и чист въздух

Трите неща, без които животът не може, са сън, храна и движение. Улисани в своите задачи, ние често се лишаваме от сън, храним се лошо и буквално забравяме да дишаме.

Старайте се да спите по 8 часа на нощ, без извинения. Няма филм, мач или служебна задача, които да са по-важни от пълноценната почивка и благополучието на тялото и ума ви.

Хранете се пълноценно и с наслада, като избирате продукти, дадени ни от Природата, а не от завода за полуфабрикати. Хубаво месо, качествена риба, свежа салата, сезонни плодове и зеленчуци, ядки - това са простите елементи на балансираното хранене. А то носи със себе си сила и издръжливост, с които да посрещнете предизвикателствата на деня.

Дишането също има нужда от специално внимание. Макар да го правим неусетно е важно да го правим и осъзнато. Сутрин след ставане и вечер преди заспиване  можете да правите “кислородни бани” - вдишвате и издишвате дълбоко и бавно десетина пъти. Благодарение на това просто упражнение, вие ще снабдите с кислород мозъка и клетките и ще активирате процесите в тялото, ще се освободите от натрупания стрес, ще успокоите пулса си и ще се почувствате по-добре.

 

Ведри мисли и положително отношение

След като се погрижим за здравето на тялото си, е време да обърнете внимание и на здравето на ума и душата. Най-големият враг на спокойствието са безпочвените тревоги и черните мисли.

Те обикновено са предизвикани от неясния страх за бъдещето или съжаление и угризения за миналото.

Приемете миналото

Човек не може да промени миналото. То така или иначе вече не съществува. Можем да простим на себе си за миналите грешки или на другите за обидите и да спрем да носим тази тежест и в бъдещето си, нали?

Подгответе се за бъдещето

Колкото до бъдещето, всички мечтаят то да е изпълнено със здраве, стабилност и предвидимост.

За да си ги гарантираме, е важно КАКВИ СА НАШИТЕ ДЕЙСТВИЯ ДНЕС, В НАСТОЯЩЕТО.

Мисленето в бъдеще време може да е конструктивно и мотивиращо, когато сме изградили своята лична програма за баланс и защита на всичко онова, на което държим.

A как помагаме ние от Global Life за запазване на баланса и спокойствието във Вашия живот, вижте тук:

http://www.gl-ins.com/jivotozastrahovatelni-paketi/global-life-balans.html

Заявете безплатна консултация

Заявете безплатна консултация

Вашето съобщение беше изпратено успешно!

Офиси

гр. София
бул. "Александър Стамболийски" №55а, ет.1, ап.2
тел. 02 9508072

гр. София
ул.“Поп Богомил” № 1-3
тел. 0894 49 66 63
 
гр. Гоце Делчев
ул.“Дунав” № 26, Търговски център “Гоце Делчев”
тел. 0899 89 32 13
 

Global Life - Централен офис

За безплатна консултация
Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържанието, което е възможно да Ви интересува. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с нашата политика за използването на бисквитки.