fbicon fbicon
Мисъл на деня:
Образованието е без стойност, а талантът е безполезен, когато нямаш непоколебима цел. Никога не се оставяйте без компас.
Кондолиза Райс

ПРОФЕСИОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ В ПРОЕКТИРАНЕТО И СТРОИТЕЛСТВОТО

Застраховка Професионална отговорност на участниците в проектирането и строителствто е задължителна застраховка по българското законодателство.

Съгласно Закона за устройство на територията проектантът, лицето, упражняващо технически контрол по част „Конструктивна“, консултантът, строителят и лицето, упражняващо строителен надзор застраховат професионалната си отговорност за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод на изпълнение на задълженията им, за които вреди са отговорни съгласно българското законодателство.

Застраховката се сключва в два варианта – по чл.171 от ЗУТ или по чл.173 ал.1 от ЗУТ.

Съгласно чл.171 от ЗУТ застраховката осигурява защита по отношение на всички инвестиционни проекти или строителни обекти, във връзка с които е осъществявана професионалната дейност след посочената в полицата ретроактивна дата. Застрахователната защита обхваща не само периода на полицата, но и до 5 години преди началото на застраховката.

Съгласно чл.173 ал.1 от ЗУТ застраховката покрива отговорността на застрахования за конкретен инвестиционен проект или строителен обект. Този вид застраховка дава възможност за договаряне на по-високи лимити от задължителните, покритие за гаранционния период, покритие за отговорността на подизпълнителите.

Заявете безплатна консултация

Заявете безплатна консултация

Вашето съобщение беше изпратено успешно!

Офиси

Централен офис - гр.София
бул. "Александър Стамболийски" №55а, ет.1, ап.2
тел. 02 9508072

гр. София
ул.“Поп Богомил” № 1-3
тел. 0894 49 66 63
 

 

 

Global Life - Централен офис

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържанието, което е възможно да Ви интересува. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с нашата политика за използването на бисквитки.